Proč je marinování a obalování masa důležité?Gastronomie 

Proč je marinování a obalování masa důležité?

Kuřecí maso je nejčastěji používaným masem v domácnostech a gastronomii. Jeho výhodou je jeho chuť, mnohem menší množství tuku než v případě vepřového nebo hovězího masa a také rychlost tepelného zpracování. Kuře je vhodné pro všechny druhy pokrmů – od hamburgerů až po nádivku. Nahrazení hovězího masa kuřecím masem je skutečnou revolucí v rychlé gastronomii. Tajemstvím za přípravou kuřecích pokrmů se ukázalo být správné marinování a obalování…

Role marinády – proč se marinuje maso?

Marinování dodává kuřecímu masu výjimečnou chuť. V závislosti na typu marinády si můžeme vychutnat jemnou nebo pikantní a velmi výraznou chuť. S pomocí hotové marinády dosáhnete toho, že kuřecí maso bude chutnější, šťavnatější a křehčí.

Je však třeba si uvědomit, že k samotnému marinování by mělo dojít o několik hodin dříve, než začneme se samotným obalováním a smažením. Během této doby chuť marinády hluboce pronikne do masa, které se po usmažení stává fantasticky křehkým a chutným.

Při použití hotových marinád na kuře se zkracuje doba potřebná k přípravě jídla, protože není nutné samotnou marinádu vyrábět a vybírat správná koření. Pikantní marináda na kuře dodá kouskům kuřete výraznou chuť a správnou ostrost. Marináda proniká do kousků masa, díky čemuž jsou aromatické, šťavnaté a křupavé. Stačí jedno jediné sousto a váš host bude chtít další porci.

Obalování kuřecího masa – proč je tak důležité?

Namarinované kuře může být připraveno jakýmkoli způsobem, např. obaleno a usmaženo, a pak kombinováno s dalšími, chutnými, barevnými ingrediencemi, tak aby se vytvořilo chutné jídlo. Při obalování kuřete je důležité vykonat všechny činnosti pečlivě. Obalovací směs-strouhanka kfc musí dokonale obalit celý kousek masa. Na druhé straně jí nemůže být příliš mnoho aby nepřebila chuť masa, měla by maso doplňovat.

Obalené maso by se mělo smažit hluboko ponořené v oleji a poté ihned podávat zákazníkovi. Díky hotové obalovací směsi již nemusíte připravovat svoji vlastní a vybírat různá koření. Tím ušetříte čas při obalování kuřecího masa. Používání hotové obalovací směsi se stalo standardem v rychlé gastronomii(Fast Food). Při používání hotové obalovací směsi nemusíte skladovat vajíčka, mouku, strouhánku ani kukuřičné lupínky.

Role obalovací směsi

Díky obalovací směsi na kuře se maso stává křupavějším a získává dále na chuti. Obalované kuře má hodně příznivců. Tak dobrým kouskům kuřete je opravdu těžké odolat. Je třeba je prostě vyzkoušet.

Obalované kuře se ve společnosti salátu, rajčete, slaniny a okurky  těší velké oblibě.

Obalované kuře spolu s ostatními ingrediencemi je již desítky let bráno jako rodinné jídlo. Do restaurací které mají na menu jídla s kuřetem přicházejí rodiny s dětmi, skupinky přátel/známých, zamilované páry i turisti. Kyblíky se stripsy se staly hitem studentských párty.

Jídla s obalovaným kuřetem jsou jednoduchým nápadem pro gastronomické zařízení plné hostů. Více informací najdete na stránce výrobce obalovací směsi na kuře.

Related posts

Leave a Comment